За неносіння масок українців штрафуватимуть - Степанов

За відсутність масок у відведених для цього місцях розмір штрафу складе до 255 грн
За неносіння масок українців штрафуватимуть - Степанов
Максим Степанов (Фото: УНІАН)
6 Листопада 2020, 06:15
читать на русском

Зважаючи на ріст числа нових хворих на коронавірус, Міністерство охорони здоров'я наголошує на необхідності дотримання встановлених правил протиепідемічної безпеки. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністерство закликає Верховну Раду прийняти законопроєкт №3891 щодо застосування штрафів за відсутність масок у відведених для цього місцях.

Цей законопроєкт є необхідним задля більш ефективного захисту людей від зараження коронавірусною хворобою, - наголосив міністр.

Згідно з цим законопроєктом, який був поданий Кабміном ще 17 липня, штраф за відсутність маски становитиме від 170 до 255 гривень.

Читайте також

За словами Степанова (досьє), в Україні варто запровадити штраф за перебування у громадських спорудах і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Його виписуватимуть одразу на місці.

Законопроєкт передбачатиме конкретний штраф за неносіння масок від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф чи ні. Через це у нас менш як 5% чи менше ніж 3% були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і для організацій, - сказав Степанов.

За його словами, штраф можуть накладати працівники Нацполіції, епідемічного контролю, органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я запропонувало Кабінету міністрів ввести нові обмеження в Україні через зростання захворюваності COVID-19. Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє).

Читайте також

Ми хочемо запропонувати уряду встановити додаткові карантинні обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон в торгово-розважальних центрах, — сказав він.

За його словами, МОЗ хоче, щоб в торгових центрах працювали лише магазини, щоб люди могли купити собі речі і це не впливало на економіку країни.

Також уряд повинен заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність спортивних залів, басейнів.

1