МОЗ рекомендує роботодавцям перевести робітників на дистанційну роботу

За можливості, всі українці мають працювати вдома
Важливо
МОЗ рекомендує роботодавцям перевести робітників на дистанційну роботу
Робота з дому (фото: Pexels)
1 Листопада 2020, 20:35
читать на русском

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов відмітив, що усім українським роботодавцям рекомендували перевести співробітників на дистанційну роботу через поширення коронавірусу. Про це він заявив під час брифінгу щодо ситуації з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Журналіст запитав, чи планує МОЗ рекомендувати усім роботодавцям переведення усіх співробітників на дистанційну роботу.

Міністерство охорони здоров`я запропонувало ще на початку жовтня відповідні зміни до постанови уряду, яка регламентує у нас взагалі карантин. Вони були ухвалені 12 жовтня на (засіданні) уряду. І цими змінами було рекомендовано всім суб`єктам, незалежно від форми власності, за можливості переходити на дистанційну роботу, - зазначив Степанов.

Читайте також

Також він (досьє Максима Степанова) зазначив, що рекомендовано максимально змінювати час суб`єктам господарювання щодо початку роботи та закінчення роботи, так само це й органам місцевого самоврядування, і органам влади.

Для чого це робиться? Це робиться для того, щоб максимально зменшити контакти між людьми. Коли ми зменшуємо контакти між людьми, ми розриваємо цей ланцюг передачі інфекції. Тому всі ці питання вже вирішені, вони вирішені були достатньо давно, вже майже місяць тому, - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, членкиня медичної ради при МОЗ Ольга Голубовська заявила, що особа, яка одужала від коронавірусної інфекції, має право до місяця перебувати на лікарняному.

1