У МОЗ пояснили, скільки може тривати лікарняний після COVID-19

Згідно з документами міністерства, можна лікуватися ще місяць
Важливо
У МОЗ пояснили, скільки може тривати лікарняний після COVID-19
Грип, хвора (фото: Pexels)
22 Жовтня 2020, 17:37
читать на русском

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, членкиня медичної ради при МОЗ Ольга Голубовська заявила, що особа, яка одужала від коронавірусної інфекції, має право до місяця перебувати на лікарняному.

Про це вона повідомила під час брифінгу.

Відповідно до наших нормативних документів, ви можете до місяця перебувати на лікарняному після того, як перенесли COVID-19, - заявила Голубовська.

Читайте також

Вона пояснила, що це пов’язано із "постковідним синдромом" - третя стадія розвитку COVID-19.

Його зараз дуже інтенсивно вивчають, тому що це - окрема проблема. Тому пацієнтам теж потрібно перебувати під певним наглядом, - зазначила інфекціоністка.

Раніше медики зазначали, що ті, хто перехворіли на коронавірус мають довготривалі наслідки для здоров’я. Втрата нюху може залишатися, а задишка може тривати ще декілька місяців.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Міністерство цифрової трансформації та Міністерство охорони здоров'я фіналізують процес запровадження електронних лікарняних листків в Україні.

В Україні за минулу добу, 21 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили в рекордної кількості людей — 7 053. Також відомо, що вчора 2 679 пацієнтів одужали, а 116 — помер від ускладнень.

1