В Україні розробляють експериментальний препарат з крові, тих хто здолав коронавірус

Ним планують лікувати коронавірусних хворих у важкій формі
Головне
В Україні розробляють експериментальний препарат з крові, тих хто здолав коронавірус
Лабораторія (фото: Pexels)
9 Жовтня 2020, 18:32
читать на русском

В Україні розробляють експериментальний препарат для лікування коронавірусних хворих. За планом, пацієнтам з важкою формою будуть вводити гіперімуноглобулін, створений на основі плазми, яка містить антитіла до COVID-19.

Таке рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

За словами міністр охорони здоров'я Максима Степанова, в рамках реалізації експериментального проєкту буде заготовляти плазма крові з антитілами з подальшою переробкою та виробництвом імуноглобуліну.

Читайте також

Така плазма буде передана виробникам лікарських препаратів. У разі успішного проходження клінічних випробувань препарат буде використовуватися для лікування осіб, хворих COVID-19 у важкому стані - зазначив міністр.

Степанов (досьє Максима Степанова) уточнив, що зараз клінічні випробування проводять в декількох країнах, зокрема в США.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейська комісія підписала контракт з американським виробником ліків Gilead на поставку до 500 тисяч курсів лікування ремдесивіром з можливістю збільшити постачання ще на 500 тисяч курсів.

Зазначимо, що у липні Європейська комісія надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу ремдесивір, зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу. Раніше повідомлялося, що дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо.

1