В Україні закуповуватимуть 1 млн нових експрес-тестів на місяць - МОЗ

Тести будуть проводитися сімейними лікарями, мобільними бригадами та лікарнями
В Україні закуповуватимуть 1 млн нових експрес-тестів на місяць - МОЗ
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
20 Жовтня 2020, 15:55
читать на русском

1,5 мільярда гривень з фонду боротьби з COVID-19 виділять на закупівлю нових експрес-тестів для виявлення коронавірусної хвороби.

Загалом у Міністерстві охорони здоров'я планують закуповувати 1 млн екземплярів на місяць.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання Верховної Ради 20 жовтня.

Хочу закцентувати увагу на тому, що додатково до тих коштів, які ми витратили з ковідного фонду, ми збираємося видати на удосконалення лабораторної діагностики близько 2 млрд гривень.

З яких 1, 5 млрд – це закупівля експрес-тестів на антигени для проведення досліджень без використання лабораторних умов.

Із розрахунком 1 млн тестів на місяць, – розповів Степанов.

Очільник МОЗ (досьє Максима Степанова) зазначив, що такі тести будуть проводитися сімейними лікарями, мобільними бригадами та лікарнями.

Крім того, анонсував збільшення тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції.

В середині листопада ми забезпечимо 50 тисяч тестувань на добу. А до кінця року 75 тисяч тестувань на добу методом ПЛР, – додав глава відомства.

Читайте також

Нагадаємо, що глава МОЗ Максим Степанов заявляв, що медичним закладам, які лікують хворих на COVID-19,  перерахували 5,464 млрд гривень.

Степанов також додав, що медикам уже виплачено 2,234 млрд грн доплат. Решта фінансування передбачено для виплат медичним працівникам до кінця року. Окрім того, МОЗ направило 911 млн грн для забезпечення готовності та реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я.

Також Міністерством вже погоджено закупівлю 54 комп’ютерних томографів для лікарень на суму 774 млн грн. До кінця року буде закуплено ще 107 комп’ютерних томографів.

1