Рада закликала Кабмін прискорити розробку е-реєстру лікарняних

Кабміну потрібно внести зміни щодо певних нормативно-правових актів
Рада закликала Кабмін прискорити розробку е-реєстру лікарняних
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
3 Лютого 2021, 15:26
читать на русском

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №4243 "Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності".

За відповідний проєкт постанови проголосували 315 народних депутатів.

Електронний лікарняний листок повинен стати запобіжником для витрат з Фонду соціального страхування на фальсифіковані лікарняні й ті, які виписуються заднім числом.

Рада доручила Кабміну вжити заходів для прискорення розробки та внесення змін до відповідних нормативно-правових актів з метою впровадження Е-реєстру.

Читайте також

Урядовці мають подати до парламенту законопроєкти, направлені на забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності (у разі необхідності).

Уряд зобов'язали також здійснити аудит ефективності використання коштів, виділених на впровадження Е-реєстру лікарняних.

Міністерству охорони здоров’я до 1 січня 2021 року доручили:

  • розробити та затвердити свої нормативно-правові акти, необхідні для впровадження Е-реєстру;
  • погодити із Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування та затвердити порядок видачі, продовження та обліку листків непрацездатності.

Контроль за виконанням постанови поклали на комітет ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я розширить функціональність електронної системи охорони здоров'я. Зокрема, буде запроваджено електронний кабінет пацієнта, у тому числі з інтеграцією із сервісом "Дія" — це дозволить пацієнтові бачити власну електронну медичну картку, подавати декларації онлайн, надавати доступ до власних даних.