Рада збереться на позачергове засідання 20 липня: порядок денний

Депутати планують скасувати закони, що стосуються судової реформи
Головне
Рада збереться на позачергове засідання 20 липня: порядок денний
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
20 Липня 2021, 10:01
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 20 липня.

Проведе це засідання перший заступник спікера Руслан Стефанчук.

Як повідомляє пресслужба парламенту, засідання скликане на 14 годину на вимогу президента Володимира Зеленського. На ньому депутати мають розглянути 10 проєктів постанов. Серед них:

  • 3711-д - про скасування рішення ВР про повторне прийняття в цілому з урахуванням пропозицій президента закону про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  • 3822-П, 3822-П1, 3822-П2 - про скасування рішення ВР про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності".
  • 5068-П, 5068-П1, 5068-П2, 5068-П3 - про скасування рішення ВР про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про внесення до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя".
  • 5069-П, 5069-П1 - про скасування рішення ВР від 14 липня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту закону про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, Верховна Рада 29 червня ухвалила зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів", що стосуються відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (№3711-д). Документом змінено окремі положення законів, які спрямовані на відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС), вдосконалено процедуру її формування та діяльності.

Читайте також