Рада збереться на позачергове засідання: причини

Депутати хочуть розібратися з боргами по зарплатах вугільників
Важливо
Рада збереться на позачергове засідання: причини
Верховна Рада (фото: УНІАН)
16 Грудня 2021, 08:08
читать на русском

У четвер, 16 грудня, о 15 годині народні депутати зберуться на позачергове засідання Верховної Ради.

Відповідне розпорядження № 480 підписав голова парламенту Руслан Стефанчук, повідомляє пресслужба ВР.

Засідання скликається після обіду у зв’язку з вимогою 156 народних депутатів України.

Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання 16 грудня 2021 року відразу після завершення чергового пленарного засідання Верховної Ради України 16 грудня 2021 року, на якому розглянути проєкт закону України про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств) (реєстр. № 5891-1), - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській області на шахті "Червоноградська" гірники першої зміни влаштували протест проти зарплатного боргу та не піднялися на поверхню.

7 грудня голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець повідомив, що  на державних шахтах підприємств вугільної промисловості заборгованість із зарплати в країні досягла позначки 2 млрд 340 млн.

А на 1 січня наступного року ця заборгованість досягне понад 2,5 млрд гривень. Зарплата не виплачується ще з 2014-15 років, - сказав Волинець.

Читайте також