Радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада

Взяти участь у диктанті зможе кожний охочий
Важливо
Радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада
Диктант (Фото: picabu)
8 Листопада 2022, 10:19
читать на русском

9 листопада, в середу, об 11:00 відбудеться Радіодиктант національної єдності. Текст диктанту читатиме народна артистка, Герой України Ада Роговцева, його автором є українська письменниця і режисерка Ірина Цілик.

Про це повідомляє Суспільне.

Радіодиктант – традиційна подія, яка відбувається в Україні із 2000 року. Щорічно її проводять у День української писемності та мови. Це – акція єднання, до якої охоче долучаються українці у всьому світі. Усе частішими є випадки, коли свої знання української перевіряють також люди інших національностей, які лише вивчають нашу мову.

Радіодиктант-2022 транслюватимуть на хвилях "Українського радіо" і "Радіо "Культура", в ефірі телеканалу "Суспільне Культура" і на діджитал-платформах Суспільного мовлення – на фейсбук-сторінці Суспільне Новини, ютуб-каналі "Українського радіо" та "Суспільне Новини"; у додатку suspilne.radio або Дія.

Цьогоріч написання радіодиктанту адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу будуть облаштовані студії, щоби диктант могли писати вимушені переселенці та українці, які живуть за кордоном.

Наступного дня, 10 листопада, буде опублікований текст диктанту, а відтак можна буде перевірити свої знання української.

Суспільне підготувало інструкцію про те, як взяти участь у радіодиктанті.

Нагадаємо, торік автором тексту радіодиктанту став Юрій Андрухович. Він же і зачитав його в прямому етері.

1