Радіодиктант національної єдності стартує 9 листопада: правила участі

Захід присвячено Дню української писемності та мови
Важливо
Радіодиктант національної єдності стартує 9 листопада: правила участі
Студенти, навчання Фото: УНІАН
9 Листопада 2021, 07:06
читать на русском

Радіодиктант національної єдності відбудеться, сьогодні, 9 листопада о 10:00. Він присвячений Дню української писемності та мови.

Захід транслюватиметься на телеканалах та платформах "Суспільного". Автором тексту стане письменник Юрій Андрухович, він сам зачитуватиме текст у прямому етері.

Долучитися до написання тексту зможуть всі охочі. Перевірити свої знання можна самостійно або ж надіславши після написання свою роботу на перевірку на радіо.

Диктант транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінках Суспільне мовлення, UA: ПЕРШИЙ та регіональних філій Суспільного. Також радіодиктант звучатиме на хвилях Українського радіо та Радіо Культура (також на ютуб-каналі та фейсбук-сторінках Українське радіо та Радіо Культура).

Можна приєднатися до фейсбук-події "XХI Радіодиктант національної єдності".

Також студію для написання диктанту для гостей облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського і в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення, де відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Нагадаємо, минулого року автором радіодиктанту був відомий письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, а в прямому ефірі його читала популярна акторка Римма Зюбіна.

Читайте також