Українці перевірять знання під час радіодиктанту 9 листопада

Захід присвячений Дню української писемності
Важливо
Українці перевірять знання під час радіодиктанту 9 листопада
Освіта, студенти, навчання Фото: Startup Stock Photos з Pexels
8 Листопада 2021, 16:49
читать на русском

До Дня української писемності та мови, який щорічно відзначається 9 листопада, українцям пропонують написати Радіодиктант національної єдності.

Захід відбудеться вже 21-й раз. Цього року він розпочнеться 9 листопада о 10:00. Автором тексту стане письменник Юрій Андрухович, він і зачитуватиме текст у прямому етері.

Тему диктанту обіцяють повідомити вже найближчим часом. Долучитися до написання тексту зможуть всі охочі. Перевірити свої знання можна самостійно або ж надіславши після написання свою роботу на перевірку на радіо.

Ті, хто не припуститься жодної помилки, отримають заохочувальні призи.

Диктант транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінках Суспільне мовлення, UA: ПЕРШИЙ та регіональних філій Суспільного. Також радіодиктант звучатиме на хвилях Українського радіо та Радіо Культура.

Нагадаємо, минулого року автором радіодиктанту був відомий письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, а в прямому ефірі його читала популярна акторка Римма Зюбіна.

Читайте також