Заклади освіти можуть самі формувати графік освітнього процесу та канікул - Шкарлет

Школи самі визначають дати канікул
Заклади освіти можуть самі формувати графік освітнього процесу та канікул - Шкарлет
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
8 Жовтня 2020, 19:07
читать на русском

Заклади освіти можуть самі формувати графік освітнього процесу, зокрема приймати рішення щодо початку канікул.

Про це під час брифінгу 8 жовтня зазначив тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Педагогічні колективи, педагогічні ради мають автономію щодо визначення академічного року. З 4,5 тис виборчих дільниць у нас майже 3,7 тис в закладах освіти. Тому для дотримання карантинних вимог, санітарних вимог, тому що не у всіх школах є окремі входи на виборчі дільниці, ми рекомендували, не встановлювали, а рекомендували встановити такі канікули, - зауважив Шкарлет.

За його словами, наразі немає ніяких перешкод для реалізації права на освіту дітям, і вибори не вплинуть на освітній процес.

Читайте також

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість перенесення осінніх канікул в школах на 10 днів раніше, ніж було заплановано, для того, щоб освітній процес, підготовка до виборів та вибори не перетиналися. На період до виборів і у той період, коли одночасно відбуваються виборчий та навчальний процеси, вхід на виборчу дільницю потрібно організувати окремий від того, через який заходять діти.

Як раніше повідомлялося, осінні канікули в школах у МОН пропонують розпочати в четвер, 22 жовтня, і закінчити у п’ятницю, 30 жовтня, тобто не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три.

1