Українці перевірять знання під час радіодиктанту

Радіодиктант національної єдності відбудеться в Україні
Українці перевірять знання під час радіодиктанту
ХХ Ювілейний радіодиктант національної єдності Фото: Фейсбук
9 Листопада 2020, 05:23
читать на русском

У понеділок, 9 листопада, в День української писемності та мови, відбудеться ювілейний, ХХ Радіодиктант національної єдності.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, спецпроєкт, організований "Суспільним" спеціально до події, стартуватиме в студії "UA: Перший", а також в ефірі "UA: Українське радіо" та "UA: Радіо Культура" о 9:00.

Читайте також

Повідомляється, що ведучі у студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почнеться о 9:15.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті "UA: Українське радіо" 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше, ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Читайте також

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів, - зазначають організатори заходу.

Трансляція відбудеться:
- радіо — UA: Українське радіо, UA: Радіо Культура;
- телебачення — UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та регіональне суспільне телебачення;
- інтернет — ютуб-канал та фейсбук-сторінка UA: Українське радіо.

1