Мінцифри випустило освітній серіал про штучний інтелект

Серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта
Мінцифри випустило освітній серіал про штучний інтелект
Фото: Мінцифри
7 Листопада 2020, 04:07
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації запустило освітній серіал, у якому розповідають, що відбувається зі штучним інтелектом та розвінчують міфи про нього.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як зазначається, в серіалі йде мова про те, що таке насправді штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов'язані з використанням технологій та як такі технології використовують українські та міжнародні компанії.

Ціль освітнього серіалу — пояснити, що насправді відбувається зі штучним інтелектом, розвінчати популярні міфи та зацікавити використовувати базові алгоритми в роботі українських бізнесів.

Серіал складається з 4 серій і вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта.

Читайте також

За словами заступника міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, штучний інтелект - це технологія, яка вже активно використовується в багатьох сферах життя, але повноцінного розуміння про неї у громадян не вистачає.

Існує багато прикладів використання алгоритмів штучного інтелекту, які допомагають і лікарям, і інженерам, і військовим, і іншим спеціалістам. Завдяки освітньому серіалу українці зможуть ближче познайомитись із цією захопливою темою, - зазначила вона.

Так, проєкт реалізований за підтримки Фонду Східна Європа та Уряду Швейцарії.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації і Facebook оголосили про запуск центру безкоштовного та інтерактивного онлайн-навчання для малих і середніх підприємств SMB Hub Ukraine.

1