Радник Зеленського пояснив складнощі з МВФ

Програма співпраці з Міжнародним валютним фондом не припинена
Головне
Радник Зеленського пояснив складнощі з МВФ
Виплати, гроші (фото: Pexels)
1 Березня 2021, 08:49
читать на русском

Радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко пояснив долю кредитів Міжнародного валютного фонду. За його словами, програма співпраці з МВФ не припинена.

В ефірі "Україна 24" Устенко заявив, що черговий транш від МВФ в Україні очікують цього року.

Як сказав президент, ми очікуємо траншу МВФ цього року. Програма у нас розрахована на 5 млрд доларів, 2,1 млрд ми отримали. І тут не проблема в тому, що нам потрібно виконати чи не потрібно. Завдання в тому, що те, що прописано в програмі співпраці з МВФ — це ж прописано і в програмі самого президента Зеленського: реформа судової системи, боротьба з корупцією тощо, — сказав він.

Читайте також

За його словами, затримка із кредитом виникла через певні складнощі "логістичного характеру".

Виникли проблеми навіть не технічного характеру, а логістичного..., через те, що ти не можеш просто взяти й змінити українське законодавство. Щоб його міняти, скажімо, щодо судової системи, президент проводив багато зустрічей, говорив з експертами, це займало багато часу. І логістично ми не витримали того часу, який, як сподівалися, зможемо витримати. Але програма йде. Як тільки будуть проголосовані ініціативи президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли виконати не тільки МВФ, але й українському суспільству, — сказав він.

Нагадаємо, що Україна очікує отримати від Міжнародного валютного фонду цього року три транші на суму 2,2 млрд доларів.

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев сказав, що у разі, якщо Україна не отримає у 2021 році траншу від Міжнародного валютного фонду, це не стане катастрофою для країни.

Більше читайте про провал чергового раунду переговорів з МВФ у нашому матеріалі: Я дебіл, офіс принижень, а обкакався МВФ - соцмережі обговорюють ляпи Милованова

1