Радуцький заявив про чергу з катафалків біля київського крематорію: що там відбувається. Фото

Більшість померлих хворіли на коронавірус
Ексклюзив
Радуцький заявив про чергу з катафалків біля київського крематорію: що там відбувається. Фото
Київський крематорій на вулиці Байковій Фото: Парламент.UA
20 Жовтня 2021, 16:21
читать на русском

Глава комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що біля київського крематорію черга з катафалків. А більшість померлих - хворіли на COVID-19.

Парламент.UA перевірив, чи насправді все так критично, як описує нардеп.

За його словами, Україна сьогодні є другою країною зверху за кількістю померлих. При цьому черга з катафалків до київського крематорію сьогодні становить близько двох годин.

Радуцький наголосив на важливості вакцинації, зокрема й в стінах парламенту для депутатів та співробітників законодавчого органу. Значна частина з них не отримали навіть однієї дози.

Яка ситуація біля крематорію на Байковій у Києві

Станом на 20 жовтня черги з катафалків не було. Втім, люди скупчились біля адміністративного корпусу та стоять у черзі для оформлення необхідних документів. Через COVID-обмеження всередині будівлі можуть перебувати тільки двоє людей одночасно. Інші - скупчились на вулиці.

У коментарі Парламент.UA люди розповіли, що чекати доводиться доволі довго саме біля адмінбудівлі. Біля крематорію все відбувається швидко та організовано.

Чим вони там займаються? Люди повинні стіни підпирати по кілька годин, щоб оформити документи. Якщо такий наплив людей, то б посадили б більше працівників. В людей горе, а вони..., - обурилась Ольга, яка чекала біля адмінбудівлі своєї черги.

Співробітник кладовища зазначив, що 19 червня була черга з катафалків весь день. А більшість померлих хворіли на коронавірус, або померли від ускладнень.

Нагадаємо, що у Київській міській лікарні хворі на коронавірус мають важкий перебіг хвороби. Вони буквально не можуть відійти від балонів з киснем.

1