Ракет, якими росія атакує Україну, вистачить ще на три роки - розвідка

На росії закінчуються "Іскандери", однак є достатній запас "прострочених" снарядів
Ракет, якими росія атакує Україну, вистачить ще на три роки - розвідка
Запуск ракети Фото: ukraine-inform.com
9 Вересня 2022, 15:05
читать на русском

На росії залишилося менш як 200 точних ракет"Іскандер", тому вона їх береже. Натомість рашисти обстрілюють українські населені пункти снарядами, які давно мали б піти в утиль.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "УП".

У них дефіцит Іскандерів, у них залишилося менш як 200 – це реальність. Іскандер зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально у серпні, коли вони закидали у район Києва, з території білорусі. Кількість ракет залежить від цього, що сьогодні застосовує рф. Ми порахували: С-300 – це ракети, що знаходяться на зберіганні вже понад 30 років, а більшість із них років 35-40. Це насправді ракета, яку треба виводити із бойового складу. Її перероблюють. Їх близько 7 тисяч, – сказав Скібіцький.

Представник розвідки пояснив, чому росіяни не утилізували ці ракети, а випускають їх по мирних містах та селах України - мовляв, їм простіше випустити ці ракети по Україні, замість шукати кошти на їх утилізацію.

Якщо порахувати скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки. Систем Калібр, за підрахунками, вони могли виготовляти на рік 150-180 ракет. І той запас, який вони мають, вони вже зберігають, тому що близько 70% комплектуючих не російського виробництва, - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні близько 3,5 тисячі ракет.

1