Ракета SpaceX встановила два рекорди за один запуск

Компанія мільярдера Ілона Маска проводить багато успішних запусків у космос
Ракета SpaceX встановила два рекорди за один запуск
Запуск SpaceX (фото з відкритих джерел)
26 Листопада 2020, 08:02
читать на русском

Під час останнього запуску важкої ракети Falcon 9 американської компанії SpaceX вона встановила відразу два рекорди.

Про це повідомляє SpaceNews.

Зазначається, що проведений старт став сотим для носіїв Falcon 9, включно із невдалий запуск в червні 2015 року, але без вибуху ракети у вересні 2016 року.

Читайте також

Крім того, під час останнього старту SpaceX вдалося в сьомий раз використовувати для виведення корисного навантаження одну і ту ж першу сходинку. Видання нагадує, що перший політ ступені B1049 відбувся у вересні 2018 року, коли був запущений канадський телекомунікаційний супутник Telstar 18V. Другий раз щабель була задіяна в січні 2019 року, коли запускалися супутники Iridium. Надалі B1049 п'ять разів застосовувалася для запуску супутників Starlink.

Відомо, що у серпні одна і та ж перша ступінь важкої ракети Falcon 9 після успішного запуску 58 космічних апаратів системи глобального інтернету Starlink і трьох супутників компанії Planet була збережена в шостий раз.

Нагадаємо, раніше компанія Ілона Маска SpaceX виведе на орбіту супутник GPS третього покоління Космічних сил США. Ракета Falcon 9 стартує з космічного стартового комплексу 40 (SLC-40) на мисі Канаверал у Флориді.

1