Ракетний обстріл Вінниці: що відомо на цей час (оновлюється)

Серед загиблих є діти
Важливо
Ракетний обстріл Вінниці: що відомо на цей час (оновлюється)
Ракетний обстріл Вінниці Фото: https://t.me/dsns_telegram/8282

Сьогодні, 14 липня, російські орки завдали ракетного удару по центрі Вінниці.

Про це повідомили в ДСНС у Telegram.

Внаслідок ракетного удару окрім будинку побуту "Ювілейний", також частково зруйновано медично-діагностичний центр. На місці працюють близько сотні рятувальників, кінологів та психологів ДСНС, - йшлося в повідомленні.

Медцентр у Вінниці до ракетного обстрілу

Ракетний обстріл Вінниці Фото: https://t.me/dsns_telegram/8282

Також рятувальники загасили пожежу на паркувальному майданчику біля Будинку побуту.

Станом на 13:30, за повідомленням Офісу Генпрокурора, відомо про 17 загиблих, серед яких двоє дітей.

Наразі відомо про 17 загиблих, у тому числі 2 дітей. Кілька десятків осіб отримали поранення. Значних руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, адміністративні та офісні приміщення, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За повідомленням заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, станом на 14:00 внаслідок ракетного удару загинуло 20 людей, у тому числі троє дітей.

Росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря, - сказав він.

14:54:

Голова нацполіції Ігор Клименко повідомив, що на спеціалізовану лінію поліції надійшло 15 повідомлень про безвісти зниклих громадян, які перебували в районі потрапляння ворожих ракет. Зараз вони на зв'язок не виходять.

На жаль, кількість загиблих зросла до 20. Троє з них – це діти. На місці події продовжують працювати понад 400 поліцейських. 12 слідчо-оперативних груп Національна поліція України та Служби безпеки документують черговий злочин російської армії проти українського народу. Цинічний, жорстокий та підступний злочин, який не може мати жодного виправдання, - повідомив Клименко.

15:00:

ДСНС України повідомляє, що у Вінниці 20 загиблих, з них 3 дітей. 52 особи травмовано, з них 2 дітей.

16:30

Вже відомо про 21 загиблого, серед них 3 дітей. 52 людини поранено, серед них 3 дітей. Всього до медичних закладів звернулися 115 постраждалих. Безвісти зниклими вважаються 46 людей.

17:50

Станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Ідентифікувати наразі вдалося лише шістьох. У списку зниклих безвісти залишаються 39 осіб.

19:55

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Вінниці зросла до 23. Триває пошук 42 людей. Госпіталізували 64 постраждалих: п'ятеро перебувають у критичному стані, 34 людини – у важкому стані. Загалом по медичну допомогу звернулися 115 людей.

21:02

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив: Після ракетного удару по Вінниці СБУ затримала кілька десятків людей, яких перевіряють на причетність до коригування ракетного обстрілу Вінниці.

Нагадаємо, сьогодні, 14 липня, три російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями у Вінниці. На місці прильотів виникла пожежа, яка перекинулася на автостоянку. Серед загиблих є маленька дитина.

1