Ракетний удар по Україні: що буде з електропостачанням у найближчий час

Найскладнішою є ситуація в Києві та області
Головне
Ракетний удар по Україні: що буде з електропостачанням у найближчий час
Ракетний удар по Києву 15 листопада
15 Листопада 2022, 21:31
читать на русском

Попри найбільший ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України з початку російського вторгнення, українська енергомережа залишається керованою.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у Facebook.

Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу – під вогнем опинилися об'єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: близько ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну в темряву", - зазначив Кудрицький.

За його словами, атака здійснена з цинічним розрахунком - у момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням.

Він зазначив, що енергетики вже відновлюють об'єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання.

Головне завдання "Укренерго" на цю хвилину - зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього використовуються аварійні відключення. Якщо ми вводимо відключення, значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх - від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", - додав голова правління "Укренерго".

Він також закликав українців зробити запаси води, зарядити акумулятори та мобільні телефони.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що окупанти переважно били по високовольтних підстанціях та ТЕЦ, у зв'язку з чим у центральному та східному регіонах задіяні графіки аварійних відключень, у Києві – спеціальні графіки екстрених відключень. Знеструмлення спостерігається майже у всіх регіонах.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону повідомив, що внаслідок ракетного удару одна людина загинула, 6 поранено та понад 30 об'єктів пошкоджено.

1