Раритетний Macintosh Стіва Джобса продадуть на аукціоні (фото)

Стартова ціна комп`ютера - 300 тисяч доларів США
Раритетний Macintosh Стіва Джобса продадуть на аукціоні (фото)
17 Жовтня 2022, 16:17
читать на русском

Комп'ютер Macintosh, яким користувався Стів Джобс після звільнення з Apple, продадуть на аукціоні Bonham's History of Science and Technology у Нью-Йорку.

Про це йдеться на сайті аукціону.

Як зазначається, Macintosh SE оцінюється у 200 тис. – 300 тис. доларів США і буде виставлений на аукціон 25 жовтня. Він продається із внутрішнім жорстким диском місткістю 20 МБ, клавіатурою, мишкою та резервним жорстким диском.

Комп’ютер використовувався Джобсом під час роботи в NeXT, компанії, яку він заснував після того, як залишив Apple у 1985 році. Пізніше Apple купила дану компанію.

Macintosh стояв у його офісі з 1988 по 1994 рік.

Крім того, на аукціоні будуть представлені документи, що стосуються Джобса, у тому числі візитівки часів його роботи в Pixar вартістю від 2000 до 3000 доларів.

Також на аукціоні буде представлено рідкісну версію персонального комп'ютера Apple II (ventless revision 0). Його вартість оцінюється у 20 000 – 30 000 доларів.

Нагадаємо, Стів Джобс — американський підприємець і винахідник. Він був засновником, членом ради директорів і CEO (генеральним директором) корпорації Apple Inc. Джобс також раніше обіймав посаду CEO компанії Pixar Animation Studios; у 2006 році The Walt Disney Company придбав Pixar і Джобс став членом ради директорів Disney.

Раніше на благодійному аукціоні продали іменну ручку американського президента Джо Байдена за 600 тисяч гривень. Гроші спрямували за покупку пікапів для 47 батальйону ЗСУ.

Читайте також