Рашисти накрили артилерійським та мінометним вогнем Херсонщину: наслідки (фото)

Поліція відкрила 20 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів РФ в області
Рашисти накрили артилерійським та мінометним вогнем Херсонщину: наслідки (фото)
Наслідки ворожих обстрілів, фото Нацполіція
20 Вересня 2022, 14:16
читать на русском

Минулої доби, 19 вересня, російські орки накрили артилерійським та мінометним вогнем шість населених пунктів Херсонської області.

Про це повідомили в Нацполіції в Facebook.

За минулу добу поліція відкрила 20 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військовослужбовців РФ на Херсонщині. Російська армія масовано обстріляла шість населених пунктів області. Росіяни накрили артилерійським та мінометним вогнем Нововознесенське, Миролюбівку, Ольгине, Архангельське, Кам’яне та Новопетрівку, - йшлося в повідомленні.
В результаті обстрілів є поранені. Також зафіксовані руйнування будинків, адміністративних будівель, магазинів та складів. Деякі найбільш постраждалі села залишилися без газу і частково без води та електрики.

У Херсонському районі працівники поліції викрили колаборантку, яка співпрацює з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду завідувачки дошкільним навчальним закладом. Перебіжниця схиляє колектив ясел-садочка до співпраці та попередила всіх, що заклад працюватиме відповідно до стандартів дошкільної освіти країни-агресора, - повідомили в поліції.

Своєю чергою орки забрали в полон волонтера в Чорнобаївці.

ФСБшники прийшли за місцем проживання чоловіка, катували його та дружину, провели обшук домоволодіння, звідки викрали всі продукти харчування та горілчані вироби. Після чого окупанти забрали з двору автомобіль, а самого чоловіка повезли у невідомому напрямку, - зазначили в повідомленні.
У Бериславі орки провели обшук та викрали садові меблі й інструменти в будинку 80-річного чоловіка. Окупанти наказали йому виселитися з будинку, оскільки туди заселять військових РФ.

Поліція проводить огляд місць обстрілів, збирає речові докази та фіксує наслідки ворожої атаки з боку окупаційних військ РФ. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, ворог минулої доби та цієї ночі кілька разів атакував Миколаївську область, є поранені.

Читайте також