Рашисти підпалили ліс поблизу Запорізької АЕС: знеструмлено Енергодар

Фахівці активно намагаються повернути електрику в місто
Рашисти підпалили ліс поблизу Запорізької АЕС: знеструмлено Енергодар
Пожежа біля Чорнобиля Фото: ДСНС
25 Серпня 2022, 15:03
читать на русском

Після російського обстрілу місто-супутник Запорізької АЕС Енергодар повністю залишилося без світла та води.

Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов.

Енергодар вчергове опинився на межі гуманітарної катастрофи. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів місто повністю залишилося без світла та води. Зараз з’ясовуємо, наскільки критична ситуація та чи можна її виправити найближчим часом, - зазначив він.

Згодом Енергодарський міський голова повідомив, що завдяки працівникам комунальних підприємств та фахівцям Запорізької АЕС в місті почалося відновлення електропостачання.

Після завершення цього процесу розпочнеться підключення каналізаційно-насосної станції. І наступним кроком стане відновлення роботи свердловин на питному водозаборі. Фахівці докладають максимальних зусиль, щоб виконати ці роботи найближчим часом, - додав він.

Тим часом місцеві пабліки повідомляють, що російські загарбники навмисне підпалили ліси та посадки поблизу Запорізької АЕС.


Зазначається також, що після короткого замикання без світла залишилися Херсон та область, Бердянськ, Мелітополь та прилеглі селища.

Нагадаємо, що російські загарбники озвучили керівництву Запорізької АЕС вимогу про обмеження допуску персоналу на станцію 19 серпня 2022 року. На майданчик пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків.

1