Рашисти в Україні знищили п'ять вишів та зруйнували майже 40

Освітяни вимушені працювати у напівзруйнованих будівлях
Головне
Рашисти в Україні знищили п'ять вишів та зруйнували майже 40
Зруйновані школи в Україні під час війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
13 Червня 2022, 18:07
читать на русском

За час війни російські бойовики зруйнували 43 заклади вищої освіти в Україні. П'ять з них зруйновано повністю.

Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, найбільше постраждали університети Харківської (1 заклад зруйновано, 19 – пошкоджено), Донецької (6 – пошкоджено), Запорізької (4 – зруйновано), Чернігівської (3 – пошкоджено) та Миколаївської областей (3 – пошкоджено).

Окупанти руйнують усе: навчальні кабінети, обладнання, спортивні зали, гуртожитки, актові зали та подвір’я, на яких випускники мріяли у святковому форматі отримувати дипломи. Я вдячний колективам університетів і студентам, які активно протистоять знищенню всього, що бачить російський агресор, - додав міністр (досьє Шкарлета).

За його словами, освітяни вимушені працювати в надскладних умовах. Він пообіцяв, що Україна відновить всі пошкоджені будівлі університетів та інститутів:

Попри біль, ми робимо все можливе, аби зруйновані та пошкоджені університети знову відкрили двері для викладачів і студентів, де вони продовжать освітній процес у сучасних кабінетах із необхідним обладнанням.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет закликав українських педагогів не працювати на окупанта, а викладати онлайн.  

Читайте також

1