Рашисти зґвалтували 16-річну вагітну дівчину та 78-річну жінку

Жахливий інцидент стався у Херсонській області
Рашисти зґвалтували 16-річну вагітну дівчину та 78-річну жінку
Насилля Фото: https://t.me/kyiv_pro_office/641
10 Квітня 2022, 00:23
читать на русском

В Україні російські солдати не лише нищать будинки та вбивають мирне населення, а й скоюють статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків.

Як повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, в одному із сіл на Інгулецькому напрямку Херсонської області російські загарбники зґвалтували 16-річну вагітну дівчину та 78-річну жінку.

За її словами, Офісом генерального прокурора виявлено факти зґвалтувань не лише жінок, а й чоловіків.

Також у Бородянці в Київській області рашисти ґвалтували літню жінку та дітей.

Вчинення сексуального насильства в умовах збройного конфлікту є військовим злочином та порушенням основоположних принципів міжнародного гуманітарного права - статті 27 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, - наголосила Денісова.

Вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів рф в Україні.

Нагадаємо, нові перехоплення телефонних розмов рашистів засвідчили, що російські окупанти деградують з кожним днем війни: вони ґвалтувати неповнолітніх та навіть їли собак.

Читайте також

1