Разумков прокоментував обшуки у Верховній Раді

СБУ шукала комп'ютери, яких в Раді давно немає
Головне
Разумков прокоментував обшуки у Верховній Раді
Фото: МВС України
18 Березня 2021, 08:25

16 березня Служба безпеки України провела обшуки на території Верховної Ради. Голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що шукали силовики та чи знайшли щось.

В етері ток-шоу "Велика політика" на "5 каналі" спікер українського парламенту повідомив, що силовики шукали документи, які стосуються ратифікації Харківських угод, та старі комп'ютери.

Зі мною, на щастя, вони не зустрічалися, в моєму приміщенні їх також не було. Вони були в стінах Верховної Ради на вул. Садовій, 3-а, де працюють комітети. Вони спілкувалися з апаратом ВР, було декілька позицій щодо документарного забезпечення, ми їм надали цю інформацію, – розповів Разумков.

Читайте також

За його словами, комп'ютери, які працювали у Верховній Раді ще у 2010 році, були передані в інші інституції у 2016 році і зараз їх немає в стінах парламенту.

Є архів, де всі інші документи зберігаються, вони будуть підійматися і передаватися до СБУ. А далі кожен буде займатися своєю справою, – розповів Разумков.


Контекст. 11 березня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що РНБО вважає доцільним притягнути до відповідальності 236 депутатів, які голосували за ратифікацію Харківських угод. Він зазначив, що за Харківські угоди "голосувало багато цікавих персонажів, які продовжують залишатися у політиці". Серед інших Данілов назвав прізвище ексспікера Ради Володимира Литвина.

В СБУ заявили, що вивчають обставини підписання та ратифікації Верховною Радою у 2010 році Харківських угод.

16 березня СБУ обшукала адміністративні будівлі органів влади (Верховну Раду, Кабмін та РНБО), які були залучені до підготовки та ратифікації так званих Харківських угод.

1