Разумков розповів, чому інвестори не приходять до України

Інвестори хочуть мати гідний рівень захисту своїх інтересів
Разумков розповів, чому інвестори не приходять до України
Дмитро Разумков (фото: iportal.rada.gov.ua)
14 Червня 2021, 13:34
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що економіка не буде розвиватися без достатньої кількості інвестицій. Втім, самі інвестори не впевнені, що їхні інтереси будуть захищатися, як у США, Канаді чи країнах Європи.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумкова) сказав під час засідання погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

За його словами, можна багато говорити про промисловість і про розвиток економіки. Але це важко все зробити, якщо Україна не зможе залучити сюди достатню кількість інвестицій. Він наголосив, що інвестори хочуть мати гідний рівень захисту своїх інтересів.

А інвестори в Україну не приходять сьогодні у першу чергу тому, що вони не завжди впевнені у тому, що їх інтереси будуть захищатися на тому ж рівні, до якого вони звикли у країнах ЄС, США, Канаді, - сказав він.

Також спікер звернувся до Кабінету міністрів із закликом внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт "Про державну промислову політику".

Під час відрядження до мене звернулися представники бізнесу щодо законопроєкту "Про державну промислову політику". Кілька місяців тому було заявлено, що цей документ буде внесений Кабінетом міністрів. Однак станом на сьогодні його немає в стінах парламенту, - додав парламентар.

Разумков зазначив, що Верховна Рада в разі необхідності готова долучитися до розробки документа.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив вимоги до великих інвестиційних проєктів, які дадуть можливість запрацювати закону про супровід інвесторів зі значними інвестиціями.

Читайте також

1