Разумков вважає, що у фракції "Слуга народу" відсутня монокоаліція

Про це свідчать голосування з кадрових питань та за бюджет на 2022 рік
Важливо
Разумков вважає, що у фракції "Слуга народу" відсутня монокоаліція
Дмитро Разумков Фото: УНІАН
18 Грудня 2021, 17:02
читать на русском

Колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що голосування з кадрових питань та за бюджет на 2022 рік свідчать про фактичну відсутність у фракції "Слуга народу" монокоаліціі у парламенті.

Таку думку Разумков висловив в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Є речі, де коаліція має демонструвати свою здатність приймати рішення, тобто повинна набирати 226 голосів. Це кадрові питання і це бюджет. Голосування за нового очільника парламенту і за бюджет не набрали необхідної кількості голосів. Це якраз є дзвіночками, для того, щоб замислитись над тим, наскільки ефективно може працювати парламентська коаліція. Зараз добирають голоси з двох груп - "Довіра" і "За майбутнє", але це не парламентський підхід, - вважає нардеп.

Разумков це не виключає дострокових парламентських виборів у 2022 році. За його словами, є різні механізми, які врятують державу. Зокрема і дострокові вибори, і не лише парламентські.

Нагадаємо, що голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував вихід із фракції народних депутатів та зазначив, що такі дії не зможуть розвалити монобільшість.

Читайте також

1