Разумков вважає, що в законі про олігархів є конфлікт інтересів

Спікер прокоментував законопроєкт про олігархів, поданий до парламенту
Важливо
Разумков вважає, що в законі про олігархів є конфлікт інтересів
Дмитро Разумков (Фото: Верховна Рада України)
3 Червня 2021, 15:14
читать на русском

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в законопроєкті про олігархів  існує конфлікт інтересів.

Про це Разумков сказав під час брифінгу 3 червня.

За словами Разумкова (досьє Дмитра Разумкова), не виключено, що олігархи можуть бути в складі РНБО, а саме воно визначатиме людину олігархом.

Навряд чи він буде підтримувати ідею включення такої особи до вищезазначеного списку, і це буде відвертим конфліктом інтересів під час ухвалення того чи іншого рішення, - констатував спікер.

Саме тому голова Верховної Ради вважає доцільним створення спеціального органу, який цим займався б. Разумков каже, що їх можна було створити за аналогією з комісіями, які займаються відбором до НАБУ, чи САП.

Це важливий аспект діяльності влади. Щодо закону, я вранці зміг з ним ознайомитися. Сама ідея правильна, багато слушних речей. З урахуванням того, які функції передбачаються для РНБО, а вона саме дорадчий, консультативний, координаційний орган – їй не властива функція відносити громадян до тих чи інших категорій, - зауважив Разумков.

Нагадаємо,  на сайті парламенту з'явився текст законопроєкту про олігархів.Рада національної безпеки і оборони визначатиме, хто в Україні є олігархом.

Олігархом є фізична особа, яка одночасно відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на засоби масової інформації;
  • є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб`єкта господарювання, який контролює природну монополію або бізнес, що займає монопольне становище на одному з ринків протягом мінімум року;
  • загальна вартість активів перевищує 2,19 млрд грн або близько 80 млн доларів.

Також передбачається створення реєстру олігархів.

Читайте також

1