Реагуватимуть до 20 хвилин: у громадах об'єднають "швидку" та пожежну служби

Вони цілодобово прийматимуть виклики про екстрену допомогу
Реагуватимуть до 20 хвилин: у громадах об'єднають "швидку" та пожежну служби
Олексій Чернишов (фото: УНІАН)
26 Серпня 2021, 16:01
читать на русском

У територіальних громадах впроваджують "Центри безпеки", що об’єднають поліцію, "швидку" та пожежну служби для посилення громадської безпеки. Такі центри цілодобово реагуватимуть на запит про екстрену допомогу у проміжок часу до 20 хвилин.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, "Центри безпеки" у громадах об‘єднають функції посилення громадської безпеки, захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій і надання екстреної меддопомоги.

Мета — цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу у проміжок часу до 20 хвилин, - зазначив він.

Чернишов додав, що співпраця Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я та Мінрегіону спрямована на покращення безпекових послуг у громадах. При цьому проєкт "Центри безпеки" у регіонах започатковано на основі європейського досвіду.

Такі центри, яких в Україні наразі близько 30, допоможуть оперативно надавати допомогу людям в екстрених ситуаціях. Найбільше - у Донецькій області.

Водночас очільник Мінрегіону зазначив, що наразі відомство підготовило бюджетний запит на 2022-2024 роки для фінансування 380 безпекових центрів, який вже направили до Мінфіну.

Крім того, у рамках співпраці Мінрегіону та МВС у громадах впроваджено проєкт "Поліцейський офіцер громади". У 19 регіонах України працюють понад 600 офіцерів, які забезпечують порядок і запобігають правопорушенням у межах своєї територіальної громади.

1