Реально ніхто не воює: нардепка Безугла взялася за колег які нібито мобілізувалися до війська

Безугла зазначила, що "тусуватися з військовими" не означає воювати
Реально ніхто не воює: нардепка Безугла взялася за колег які нібито мобілізувалися до війська
Мар’яна Безугла Фото: https://www.facebook.com/m.bezuhla
22 Грудня 2023, 12:40
читать на русском

Народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла стверджує, що виявила лише один випадок мобілізації народного депутата в ЗСУ.

Про це Безугла написала у Facebook.

"Досліджуючи сьогодні питання воюючих нардепів я знайшла один(!) випадок мобілізації народного депутата в ЗСУ. 1 з 400. Всі інші не є офіційно в штаті військових частин. Отже, у нас з 400 більше ніхто не воює", – зазначила нардепка.

Один випадок мобілізації - це нардеп Роман Лозінський, але Безугла і тут знайшла зачіпку. У жовтні 2021 року Лозинський підписав контракт на проходження служби в резерві ЗСУ в 73 морському центрі ССО. За інформацією Безуглої, 7 березня (ймовірно йдеться про 2022 рік) Лозинський добровільно мобілізувався і навіть отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ "Золотий Хрест". Але у вересні 2023 він демобілізувався.

"Як таке можливо? В профілі повно професійних фото у формі. За моїми даними, отримував подвійне грошове забезпечення: як нардепа, так і військовослужбовця. НАЗК навіть щодо цього написало розʼяснення. Загалом Роман відмовився коментувати свою мобілізацію-службу-демобілізацію", – зазначила нардепка.

На додачу вона опублікувала скрін-пояснення Лозинського, датований вереснем, де він стверджував, що не був демобілізованим.

Щодо інших нардепів, які стверджували, що воювали, Безугла у коментарях пояснила, що ніхто з них, зокрема Роман Костенко, який є полковником СБУ, не були мобілізовані.

Раніше повідомлялося, що серед депутатів на фронті були Роман Костенко, Сергій Рудик, Роман Лозинський і Михайло Забродський.

Читайте також

1