Залужний замовляє статті в The Economist - Безугла видала нову порцію скандальних заяв

У цій справі Головнокомандувачу нібито допомагають власник та головний редактор видання "Українська правда"
Головне
Залужний замовляє статті в The Economist - Безугла видала нову порцію скандальних заяв
Мар’яна Безугла Фото: sluga-narodu.com
29 Листопада 2023, 17:46
читать на русском

Народна депутатка від фракції "Слуги народу" Мар'яна Безугла видала нову порцію гучних безсторонніх заяв про Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного .

У своєму посту на Фейсбук скандальна депутатка фактично звинуватила головкому ЗСУ Валерія Залужного в організації публікації в журналі The Economist, в якій описано конфлікт між генералом та президентом України Володимиром Зеленським, а також йдеться про падіння рейтингу останнього.

Нардеп стверджує, що Залужний розміщує такі матеріали через власника "Української правди" Томаша Фіалу та головного редактора "Української правди" Севгіль Мусаєву.

"Що у Вас залишилося, Валерію Федоровичу? Замовні статті в The Economist через Фіалу, Мусаєву, Дробович, Давидюк тощо. Скільки вже їх? вам є що сказати прямо?" - написала Безугла.

А близький до голови ГУР Кирила Буданова народний депутат Євген Шевченко запропонував запровадити санкції проти УП та написав у Телеграм, що Зеленський "не догодив соросятам".

Крім того, Безугла продовжила публічно ставити питання Залужному щодо проблем у ЗСУ.

"Чому, наприклад, між військовими частинами переводять місяцями? Чому найздібнішим бригадам не дають нову техніку, а дають новеньким і не обстріляним? Чому все ще людина може опинитися на штурмі без підготовки, незважаючи навіть на ухвалений нами закон? Чому досі не вирішено питання ВВК, хоча ми вже давно і після цього ухвалили закон? Це все Зеленський? Це Вас, бідного, пресують? Це варто ще однієї статті в The Economist?"

Нагадаємо, The Economist з посиланням на високопоставленого українського чиновника пише, що Конфлікт між Зеленським і Залужним був передбачуваний і викликаний провалом українського контрнаступу.

Тим часом журналіст Юрій Ніколов стверджує, що ВП минулого тижня вказав главам обладміністрацій припинити будь-яке спілкування з головкомом ЗСУ Валерієм Залужним. За його словами, наказ віддали, "щоб регіональні еліти не створювали навколо нього жодного ажіотажу".