Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Баниця, традиційний сирний пиріг, який завоював серця гурманів по всьому світу. Уявіть собі тонкі шари листкового тіста, між якими ховається ніжний, розтоплений сир, який тягнеться з кожним шматочком. Цей рецепт не тільки втілює в собі справжню кулінарну насолоду, але й здатний зібрати разом сім'ю та друзів навколо столу.
Інгредієнти:
- 10-12 листів тіста філо
- 360 г бринзи
- 6 яєць
- 400 мл кефіру
- 80 г вершкового масла
- 300-400 г сиру
- сіль, перець, кунжут
Кисломолочний сир, яйця, кефір та натертий твердий сир додаємо в одну ємність та перемішуємо. Один лист тіста філо зміщуємо розтопленим маслом та викладаємо у форму. Зверху викладаємо ще один лист, а з країв створюємо бортик.
Беремо 4 листи тіста філо та занурюємо у готову сирну масу. Намагайтеся якомога більше начинки залишити на тісті. Викладаємо його у форму та посипаємо зверху натертим сиром. Беремо наступні 4 листи філо та повторюємо процедуру.
Зверху посипаємо тертим сиром. Краями тіста накриваємо верхівку баниці. Змащуємо її вершковим маслом. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати пиріг можна як холодним, так і гарячим.
Читайте також