Рецепти болгарської кухні: печемо пиріг баниця з бринзою

Солоний сирний пиріг - це одна з найкращих страв, в якій сир аж тягнеться.
Рецепти болгарської кухні: печемо пиріг баниця з бринзою
23 Березня 2024, 22:56
читать на русском

Баниця, традиційний сирний пиріг, який завоював серця гурманів по всьому світу. Уявіть собі тонкі шари листкового тіста, між якими ховається ніжний, розтоплений сир, який тягнеться з кожним шматочком. Цей рецепт не тільки втілює в собі справжню кулінарну насолоду, але й здатний зібрати разом сім'ю та друзів навколо столу.

Інгредієнти:

  • 10-12 листів тіста філо
  • 360 г бринзи
  • 6 яєць
  • 400 мл кефіру
  • 80 г вершкового масла
  • 300-400 г сиру
  • сіль, перець, кунжут

Кисломолочний сир, яйця, кефір та натертий твердий сир додаємо в одну ємність та перемішуємо. Один лист тіста філо зміщуємо розтопленим маслом та викладаємо у форму. Зверху викладаємо ще один лист, а з країв створюємо бортик.

Беремо 4 листи тіста філо та занурюємо у готову сирну масу. Намагайтеся якомога більше начинки залишити на тісті. Викладаємо його у форму та посипаємо зверху натертим сиром. Беремо наступні 4 листи філо та повторюємо процедуру.

Зверху посипаємо тертим сиром. Краями тіста накриваємо верхівку баниці. Змащуємо її вершковим маслом. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати пиріг можна як холодним, так і гарячим.

Читайте також

1