Рецепти французької кухні: готуємо ситний тартіфлет

Тартіфлет ідеально пасуватиме для обіду чи вечері у великій компанії
Рецепти французької кухні: готуємо ситний тартіфлет
12 Січня 2024, 22:56
читать на русском

Тартіфлет - один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва "зимова", її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!

Інгредієнти:

  •  200 г подрібненої цибулі
  •  шматок сиру Реблошон (у наших умовах можна замінити будь-яким твердим сиром)
  •  2 ст. л. олії
  •  1 кг картоплі
  •  200 г копченого бекону
  •  1 зубчик часнику
  •  сіль, перець

Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.

Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю. Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.

Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.

Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.

Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.

У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).

Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!

Читайте також

1