Рецепти східної кухні: готуємо турецьку піцу лахмаджун

Лахмаджун називають арабською, турецькою або вірменською піцою.
Рецепти східної кухні: готуємо турецьку піцу лахмаджун
1 Лютого 2024, 21:57
читать на русском

Лахмаджун – дуже смачна східна страва. В основі – дріжджове тісто з м’ясним фаршем з овочами та спеціями. Випікається за 15 хвилин. Спробуйте – дуже смачно!

Інгредієнти:

Для тіста:

  •  2 яйця
  •  450 г борошна пшеничного
  •  2 ст. л. йогурту
  •  ⅓ скл. рослинної олії
  •  0,50 скл. теплої води
  •  1 ст. л. сухих дріжджів
  •  2 ч. л. цукру
  •  0,50 ч. л. солі

Для начинки:

  •  500 г яловичого фаршу
  •  50 г твердого сиру
  •  2 помідори
  •  2 солодких перці
  •  2 ріпчастих цибулі
  •  Сіль, спеції
  •  Олія рослинна для смаження

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.

Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.

На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.

Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.

Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.

Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.

Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.

Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.

Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.

Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.

Лахмаджун – види начинки

Баранина, яловичина, курятина – будь-який м’ясний фарш підійде для лахмаджуна.

Лінивий лахмаджун

На тоненький лаваш потрібно викласти начинку, загорнути в рулет та підсмажити на сковороді – зовсім просто.

Читайте також