Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Лахмаджун – дуже смачна східна страва. В основі – дріжджове тісто з м’ясним фаршем з овочами та спеціями. Випікається за 15 хвилин. Спробуйте – дуже смачно!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 яйця
- 450 г борошна пшеничного
- 2 ст. л. йогурту
- ⅓ скл. рослинної олії
- 0,50 скл. теплої води
- 1 ст. л. сухих дріжджів
- 2 ч. л. цукру
- 0,50 ч. л. солі
Для начинки:
- 500 г яловичого фаршу
- 50 г твердого сиру
- 2 помідори
- 2 солодких перці
- 2 ріпчастих цибулі
- Сіль, спеції
- Олія рослинна для смаження
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.
Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.
На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.
Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.
Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.
Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.
Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.
Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.
Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.
Лахмаджун – види начинки
Баранина, яловичина, курятина – будь-який м’ясний фарш підійде для лахмаджуна.
Лінивий лахмаджун
На тоненький лаваш потрібно викласти начинку, загорнути в рулет та підсмажити на сковороді – зовсім просто.
Читайте також