Проста піца з ковбасою: як приготувати тісто і начинку

Приготування піци не вимагає часу і значних зусиль
Проста піца з ковбасою: як приготувати тісто і начинку
Піца
30 Листопада 2022, 22:48
читать на русском

Рецепт італійської піци в домашніх умовах розпочинається з тіста на дріжджах. Таке тісто не потребує великих витрат на продукти та час.

Тісто для піци

Інгредієнти

  • 550 г борошна + на 2 ст. л. розкочування
  • 300 мл води (теплої)
  • 60 г рафінованої соняшникової олії
  • 2 ч.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 10-12 г сухих дріжджів (або 21-25 г живих дріжджів)

З такої кількості інгредієнтів вийде 2 тоненькі піци.

Приготування

У теплу воду занурюємо дріжджі та гарно перемішуємо майбутнє тісто на піцу.

В іншу посудину всипаємо муку та робимо посередині ямочку.

Засипаємо у ямочку сіль, цукор та олію.

На середину ямочки заливаємо воду з дріжджами.

Все гарно перемішайте руками (тісто вже не повинно приставати до рук, коли ви все перемішаєте).

Залиште тісто “відпочивати” у мисці з накритим полотенцем на 40-60 хв в теплому приміщенні.

Зберігати тісто для піци необхідно у холодильнику дуже короткий час. Максимальний час зберігання – 12 годин.

Піца з ковбасою

Інгредієнти

  • 1 маленька цибуля
  • кетчуп
  • 1 великий помідор
  • базилік
  • паприка
  • сіль або улюблена приправа
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. консервованої кукурудзи
  • сирокопчена ковбаса
  • сир

Якщо у вас є свої “улюбленці” в начинці для піци, наприклад, оливки, то не бійтеся – додавайте! Адже домашня піца – це ваше поле для фантазії смаку!

Приготування

Тісто розкачати з допомогою скалки. Викласти на пергаментний папір. Краї загорнути. Поверхню змазати кетчупом.

Наріжте тоненькими півкільцями цибульку та рівномірно й не багато розкладіть її поверх кетчупу. Далі іде шар помідор. Їх необхідно нарізати по 0,3 -0,5 см та рівномірно розкласти на тісто для піци. Додати спеції до свого смаку.

Ковбасу нарізаємо її по 0,5 см, викладаємо на всі інші інгредієнти та притрушуємо консервованою кукурудзою і тертим сиром.

Покладіть піцу по-домашньому у розігріту до 180°С духовку на 25-30 хв.

Порада: не використовуйте чисто томатний соус чи пасту у приготуванні піци. Зробіть щось з ним (наприклад, підігрійте зі спеціями), або ж просто коли вирішите приготувати піцу використайте кетчуп.

Читайте також

1