Рецепти швидкого сніданку: канапе з оселедцем

Канапе - це маленькі бутерброди, які використовуються для фуршетів
Рецепти швидкого сніданку: канапе з оселедцем
15 Лютого 2023, 21:49
читать на русском

Канапе з оселедцем – ароматна, дуже смачна закуска, яка ідеально підходить для різноманітних святкових фуршетів. Готується за лічені хвилини, а от дивувати гостей своєю красою і незвичним пікантним смаком буде ще довгий час.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця малосольного середнього розміру - 1 штука
  • Огірок великого розміру - 1 штука
  • Яйце куряче - 2 штуки
  • Масло вершкове - 70-100 грам
  • Хліб чорний квадратний - 200-300 грам
  • Свіжа зелень кропу - 2-3 гілочки

Яйця викладаємо в маленьку каструлю і заливаємо звичайною холодною водою. Ставимо на середній вогонь, чекаємо коли вода закипить, зменшуємо вогонь до середнього і варимо яйця «круто» протягом 10 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а каструлю ставимо в раковину під струмінь холодної води. Таким чином яйця швидко охолонуть і з них можна буде з легкістю зняти шкаралупу.

Після цього викладаємо їх на обробну дошку і, скориставшись гострим ножем з тонким лезом, нарізаємо впоперек яйця на тонкі кружечки. Потім перекладаємо їх у вільну тарілку. Увага: щоб яйця акуратно нарізати, необхідно після кожного разу змочувати лезо ножа під струменем холодної води, тоді жовток не буде прилипати до нього і яєчні кружечки збережуть красиву форму.

Огірок промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою того ж ножа акуратно нарізаємо овоч упоперек на тонкі кружечки і перекладаємо в чисту тарілку.

Філе оселедця викладаємо на обробну дошку і, підхопивши ножем край, знімаємо з м'якоті шкіру. Потім, скориставшись кухонними щипчиками, дістаємо за необхідності з філе риби кісточки. Розрізаємо оселедець уздовж на дві половинки після – кожну нарізаємо впоперек на невеликі шматочки. Підготовлену рибу перекладаємо в чисту тарілку.

Кріп промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо зелень на обробну дошку і ножем відрізаємо стебла. Все інше можна або нарізати на невеликі шматочки, або ж порвати руками. Подрібнений кріп перекладаємо у вільну тарілку.

Чорний хліб, викладаємо на обробну дошку і, скориставшись ножем, нарізаємо на тонкі квадратні шматочки. Потім кожен шматочок розрізаємо ще на 2-4 невеликих квадратиків. Увага: якщо у вас хліб з підсмаженою скоринкою, тоді її можна зрізати, щоб канапе були більш ніжні і м'які. Хлібні шматочки перекладаємо в чисту суху тарілку.

Змащуємо кожен шматочок хліба вершковим маслом і викладаємо на спеціальне блюдо для подачі. Увага: масло має бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаємо його з холодильника. Тепер на кожен шматочок спочатку викладаємо кружечок огірка, потім – кружечок яйця, після – шматочок оселедця і в кінці посипаємо кропом. Все, канапе з оселедцем готові!

Одразу ж після приготування канапе з оселедцем можна подавати до святкового столу. Такі закуски виходять досить легкими, але дуже смачними. За бажанням в кожну канапе можна вставити шпажку, щоб гостям було зручно брати руками.

Приємного вам апетиту!

Читайте також

1