Рецепти ситного обіду: гороховий суп з реберцями

Суп виходить дуже поживним, однак людям, які мають проблеми з травленням, його слід вживати з обережністю
Рецепти ситного обіду: гороховий суп з реберцями
9 Лютого 2024, 22:49
читать на русском

Апетитний гороховий суп з копченими реберцями – найсмачніша перша страва для сімейного обіду. Інгредієнти прості та доступні, але духмяний гороховий суп з копченими реберцями виходить завжди поживним, з насиченим смаком.

Інгредієнти:

  •  500 г копчених свинячих реберець
  •  2,50 л води
  •  250 г сухого гороху
  •  4 картоплини
  •  2 моркви
  •  2 цибулі
  •  1 гілка селери
  •  3 лаврових листки
  •  3 ст. л. олії
  •  Сіль
  •  Спеції
  •  Зелень

Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.

Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.

Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.

За пів години додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.

Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.

Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою. А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.

У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.

Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!

Поради:

Для насиченості смаку горох можна розварювати повністю та додатково подрібнити блендером. Або взяти для горохового супу з копченими реберцями горох, що швидко розварюється.

Традиційно гороховий суп з копченими реберцями подають з будь-якими сухариками, грінками – пшеничними або житніми.

Супи з горохом готують на різних бульйонах. Нерідко гороховий суп на копчених реберцях доповнюють ковбасою, сосисками, шинкою, іншими видами копчення.

Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде суп, доповнений грибами. Неповторного аромату та смаку надають смажені печериці, лісові гриби.

Читайте також