Рецепти ситного обіду: суп зі стручковою квасолею

Суп добре смакує з грінками або свіжим домашнім хлібом
Рецепти ситного обіду: суп зі стручковою квасолею
1 Липня 2023, 21:37
читать на русском

Легкий овочевий суп зі стручковою квасолею — смачна й ароматна перша страва на кожен день. Ним можна прекрасно підкріпитися з користю для організму й без шкоди для фігури.

Багаті вітамінами зелені стручки квасолі в поєднанні з кукурудзою, морквою та болгарським перцем додають страві соковитості й приємного солодкуватого смаку. А кольорова гама цього овочевого супу так і вабить скоріше його скуштувати.

Дієтологи радять вживати стручкову квасолю не менше ніж двічі на тиждень. Тож тримайте простий рецепт апетитного супу, який готується швидко й легко. Таку страву зі стручковою квасолею не складно, а навіть приємно повторювати хоч щодня!

Для покращення смакових якостей супу стручкову квасолю часто злегка обсмажують на рослинній олії й лише потім додають до страви. А якщо приготувати овочевий суп на м’ясному бульйоні, додати морепродукти чи кілька шматочків індички — ситний і корисний обід гарантований.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички - 150 г
  • Стручкова квасоля - 200 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Овочева суміш - 200 г
  • Вода -  1,5–2 л
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1–2 зубчики
  • Рослинна олія  за потреби
  • Свіжа петрушка, кріп до свого смаку
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Сіль -  до свого смаку
  • Чорний мелений перець -  до свого смаку

Наливаємо в каструлю 1,5 л води, ставимо на середній вогонь. В окріп укидаємо шматочки індички та варимо м’ясо протягом трьох хвилин. Змінюємо воду й відварюємо індичку до напівготовності.

До м’яса додаємо стручкову квасолю та овочеву суміш  із бланшованого рису, зеленого горошку, кукурудзи та болгарського перцю. Перемішуємо овочі та варимо сім хвилин.

Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, вкидаємо в каструлю разом із подрібненим часником та лавровим листом. Солимо, перчимо до свого смаку та варимо суп іще 15 хвилин.

Тим часом дрібно нарізаємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та підсмажуємо овочі на сковороді з додаванням рослинної олії. Перекладаємо в каструлю.

Дрібно нарізаємо кріп та петрушку, додаємо до супу. Страва готова — знімаємо з плити.

Даємо супу 10–15 хвилин настоятися та подаємо теплим до столу.

Смачного!

Читайте також

1