Рецепти смачних десертів: заварні кільця з сирним кремом

Ніжний десерт для любителів випічки
Рецепти смачних десертів: заварні кільця з сирним кремом
9 Листопада 2023, 21:54
читать на русском

Заварні кільця з сирним кремом – чудовий десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. Такі тістечка виходять дуже ніжними, повітряними, з приємним сирно-вершковим смаком та ароматом.

Заварні кільця з сирним кремом

Інгредієнти:

  • Борошно - 250 г
  • Молоко - 150 мл
  • Вода - 150 мл
  • Вершкове масло - 150 г
  • Яйце - 5 шт.

Для крему

  • Сир - 200 г
  • Згущене молоко - 3-5 ст. л.

З'єднати в каструлі молоко, воду та вершкове масло. Довести до кипіння, щоб масло повністю розчинилося. Різко всипати борошно й швидко перемішати дерев'яною лопаткою, щоб все борошно відразу заварилося. Повернути тісто на вогонь і мішати пару хвилин, щоб зайва волога випарувалася.

Зняти тісто з вогню та дати охолонути до теплого стану. Потім вбити яйця, добре перемішати. Тісто має стати еластичним і трохи тягучим.

За допомогою кондитерського мішка відсадити на деко тісто у вигляді кілець. Відправити у розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин.

Приготування крему. Збити м'який сир зі згущеним молоком.

Кільця остудити й розрізати навпіл. Наповнити одну половинку сирним кремом і закрити другою. Готові кільця можна посипати цукровою пудрою.

Заварні кільця з сирно-лимонним кремом

Інгредієнти:

  • Борошно - 180 г
  • Вода - 250 мл
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Для крему

  • Вершковий сир - 450 г
  • Вершки 33-35% - 150 г
  • Цукор - 150 г
  • Лимон - 1 шт.

Воду довести до кипіння. Додати масло та сіль. Знову довести до кипіння. Потім додати борошно, добре перемішати. Проварити 2 хвилини.

Трохи остудити суміш. Далі поступово по одному додавати яйця, після кожного добре перемішуючи.

Застелити деко пекарським папером або змастити маслом.

Ложкою або за допомогою кондитерського шприца викласти тісто у вигляді кілець.

Відправити у розігріту до 180°С духовку. Випікати впродовж 30-35 хвилин. Важливо під час випікання дверцята духовки не відкривати.

Приготування крему. З лимона зняти цедру. Вершки збити з цукром, після чого додати вершковий сир і перемішати. Додати цедру й знову перемішати.

Готові кільця наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

Читайте також

1