Прості рецепти смакоти: печемо домашні еклери

Еклери відмінно підійдуть до чаю, кави та як перекус
Прості рецепти смакоти: печемо домашні еклери
11 Травня 2023, 22:14
читать на русском

Еклери – це один з найулюбленіших десертів, який заполонив серця багатьох людей. М’якість тіста та приємний аромат справлять на вас чудові враження. Ми підготували простий рецепт смачних еклерів, який точно вразить вас та вашу сім’ю.

Інгредієнти:

Тісто:

  •  1 скл. борошна
  •  4 яйця
  •  90 г вершкового масла
  •  220 мл води
  •  дрібка солі
  •  рослинна олія(для змащування)

Начинка:

  •  5 яєць
  •  400 мл молока
  •  1 скл. цукру
  •  7 г ванільного цукру
  •  50 г борошна
  •  100 г вершкового масла

Злегка розтопіть вершкове масло. В каструлю додайте воду, сіль та вершкове масло. Покладіть її на вогонь та помішуйте постійно до закипання суміші. Додайте склянку борошна та перемішайте.

Залиште масу на 1-2 хвилини та повільному вогні, постійно помішуючи. Охолодіть тісто до 35 градусів. Поступово додавайте яйця, перемішуючи тісто.

Деко для випікання застеліть пергаментом та змастіть рослинною олією. За допомогою кондитерського мішка сформуйте довгуваті еклери.

Розігрійте духовку. Випікайте еклери протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Щоб приготувати начинку, змішайте яйця зі звичайним та ванільним цукром. Додавайте борошно та молоко, не забуваючи помішувати.

Злегка розтопіть вершкове масло.  Доведіть суміш до кипіння та помішуйте. Додайте туди розтоплене масло і збийте крем до однорідності.

За допомогою кондитерського мішка додайте начинку в еклери. Зверху посипте цукровою пудрою.

Читайте також