Рецепти смачного обіду: гороховий крем-суп

Особливо смачним виходить крем-суп з копченостями
Рецепти смачного обіду: гороховий крем-суп
30 Червня 2023, 21:58
читать на русском

Як варити гороховий суп-пюре залежить від того, який горох ви використовуєте. Зі свіжого або замороженого горошку готують, наприклад, ніжний гороховий суп-пюре з куркою. Перед тим, як приготувати гороховий суп-пюре із сухого гороху, його потрібно замочити на кілька годин. З такого гороху особливо смачним виходить гороховий суп-пюре з копченостями. Зручно варити такий гороховий суп-пюре у мультиварці. За консистенцією: більше води – вийде гороховий суп, менше – гороховий суп-пюре, ще менше – горохове пюре.

Інгредієнти:

  •  200 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
  •  половина цибулини
  •  1 зубок часнику
  •  5 листків салату
  •  1 ст. л. олії
  •  150 мл вершків
  •  сіль до свого смаку

Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями. Часник очищаємо та нарізаємо скибочками. У сотейнику розігріваємо оливкову олію. Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!

Нарізаємо салат.Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.

Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.

Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.

Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.

Крем-суп із горошку готовий. Смачного!

Читайте також