Рецепти японської кухні: суп місо

Приготований за цим рецептом суп місо порадує вас своїм неперевершеним смаком і привабливою ноткою японських традицій
Рецепти японської кухні: суп місо
26 Грудня 2023, 22:48
читать на русском

Як правило японську кухню асоціюють з суші, але є ще неймовірно популярна страва в японській кухні - суп місо, без якого не обходиться обід жодної японської сім'ї. Калорійність місо супу на основі пасти досить низька, що дозволяє з'їдати його практично в необмеженій кількості.

Інгредієнти:

  • Вода - 4,25 склянки
  • Гриби сушені шиітаке - 4 шт.
  • Місо паста - 4 ст. ложки
  • Японський сир тофу - 250 г
  • Цибуля зелена - до свого смаку

Гриби сушені шиітаке заливаємо гарячою водою і тримаємо 10 хв. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Грибам для місо супу даємо постояти ще 20 хвилин.

Після гриби витягуємо, а рідина для місо супу проціджуємо і знову ставимо на вогонь. У тарілку з місо пастою вливаємо ополоник бульйону і добре розмішуємо.

У закипаючий бульйон для місо супу кидаємо нарізане на дрібні кубики тофу і варимо хвилину.

Вливаємо потроху розчинену місо пасту, весь час акуратно помішуючи, і вимикаємо вогонь. Після того, як додали всі інгредієнти місо суп кипіти не повинен.

Розливаємо по тарілках і посипаємо тонко нарізаною зеленою цибулею, можна додати креветки або лосось.

Приємного апетиту!

Читайте також

1