Верещук, Кубраков і Лісовий підуть з Кабміну наcтупного тижня - нардеп Гончаренко
Як правило японську кухню асоціюють з суші, але є ще неймовірно популярна страва в японській кухні - суп місо, без якого не обходиться обід жодної японської сім'ї. Калорійність місо супу на основі пасти досить низька, що дозволяє з'їдати його практично в необмеженій кількості.
Інгредієнти:
- Вода - 4,25 склянки
- Гриби сушені шиітаке - 4 шт.
- Місо паста - 4 ст. ложки
- Японський сир тофу - 250 г
- Цибуля зелена - до свого смаку
Гриби сушені шиітаке заливаємо гарячою водою і тримаємо 10 хв. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Грибам для місо супу даємо постояти ще 20 хвилин.
Після гриби витягуємо, а рідина для місо супу проціджуємо і знову ставимо на вогонь. У тарілку з місо пастою вливаємо ополоник бульйону і добре розмішуємо.
У закипаючий бульйон для місо супу кидаємо нарізане на дрібні кубики тофу і варимо хвилину.
Вливаємо потроху розчинену місо пасту, весь час акуратно помішуючи, і вимикаємо вогонь. Після того, як додали всі інгредієнти місо суп кипіти не повинен.
Розливаємо по тарілках і посипаємо тонко нарізаною зеленою цибулею, можна додати креветки або лосось.
Приємного апетиту!
Читайте також