Реєстр педофілів запустили в Україні - Мінюст

Наразі реєстр працює у тестовому режимі
Важливо
Реєстр педофілів запустили в Україні - Мінюст
Педофілія (Фото: yandex)
26 Жовтня 2021, 16:05
читать на русском

В Україні запустили й почали наповнювати реєстр педофілів. Поки що реєстр працює у тестовому режимі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції України.

Станом на сьогодні у цьому реєстрі вже містяться дані про 171 особу, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх.

Міністерство юстиції разом з органами прокуратури і суду наповнює реєстр, вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини, аби навіть після відбуття покарання інформація про них зберігалася у цій базі даних. Наразі реєстр працює у тестовому режимі. Користуватися повноцінно таким реєстром можна буде з часом, - йдеться у повідомленні.

У Мінюсті зазначають, що запровадження такого реєстру – один із елементів цифровізації.

Природою цього реєстру є те, щоб убезпечити, наприклад, навчальні заклади, або лікувальні заклади, або інших людей, які працюють з групами дитячих колективів від того, щоб взяти таку людину на роботу, – кажуть у відомстві.

Нагадаємо, кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства, тому уряд створив так званий реєстр педофілів, у який вже внесли дані про 113 людей.

Читайте більше у нашому матеріалі: Півтора року роботи реєстру педофілів: скільки людей потрапили до бази та чи потрібна в Україні хімічна кастрація

Читайте також

1