Рекордна сума за всю історію: Байден витратив понад 580 млн доларів на рекламу

Трамп витратив більше, ніж Байден, на рекламу у Facebook та Google
Рекордна сума за всю історію: Байден витратив понад 580 млн доларів на рекламу
Джо Байден (фото: ABC News)
24 Жовтня 2020, 19:09
читать на русском

Кампанія кандидата у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена витратила на телевізійну та цифрову рекламу більше грошей, ніж будь-який інший кандидат в президенти в американській історії. Байден витратив близько 582 млн доларів.

Про це повідомляє The Hill.

Це рекордна сума за всю історію. Згідно з даними позафракційної фірми Advertising Analytics, кампанія Байдена витратила на рекламу на телебаченні понад 582 млн доларів США з моменту її початку минулого року.

Лише за останній тиждень Байден витратив на рекламу 45 млн доларів. У нього залишається 57 млн доларів сплаченого телевізійного часу. Загальна сума виявилася більшою, ніж у ексмера Нью-Йорка Майкла Блумберга, який брав участь в праймеріз Демократичної партії.

Аналітики стверджують, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп за останні два роки витратив на виборчу кампанію 342 млн доларів.

За останні сім днів обидві сторони витратили 160 мільйонів доларів на телевізійну та цифрову рекламу. Трамп витратив трохи більше, ніж Байден, на рекламу у Facebook та Google. Як свідчать аналітичні дані, то Трамп витратив 14 млн доларів, а Байден приблизно 12,7 млн доларів.

Читайте також

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що забезпечить мирний перехід влади у разі своєї поразки на виборах, які відбудуться 3 листопада.