Вибори 2020 у США: Трамп погодився на мирну передачу влади в разі поразки на виборах

Політик ставить під сумнів результати виборів
Вибори 2020 у США: Трамп погодився на мирну передачу влади в разі поразки на виборах
Дональд Трамп. (Фото: CNN)
16 Жовтня 2020, 09:45
читать на русском

Президент США Дональд Трамп заявив, що забезпечить мирний перехід влади у разі своєї поразки на виборах, які відбудуться 3 листопада.

Про це повідомив Трамп під час свого передвиборчого заходу в Маямі, передає CNN.

Трамп обіцяє на мирну передачу влади, якщо він програє вибори. Але він продовжує сіяти сумніви щодо результатів виборів і висуває безпідставні претензії щодо чиновників адміністрації Обами, які шпигували за його кампанією у 2016 році в ратуші NBC.

Вони шпигували за моєю кампанією і намагалися зняти обраного президента, а потім говорять про" чи приймете ви мирний перехід? " І відповідь: так, прийму, але я хочу, щоб це були чесні вибори, як і всі інші, - сказав президент.

Коли я бачу, як тисячі бюлетенів скидають у сміттєвий бак, і вони випадково мають моєю ім'я, я не радий цьому , - додав він.

У своїй розмові з Саванною Гатрі з NBC він також висловив безліч неправдивих тверджень про "незапрошені" та "шахрайські бюлетені".

Читайте також

Представлена заява його власного директора ФБР про відсутність доказів на поширені фальсифікації виборців, Трампу не сподобалась. Президент вдарив директора ФБР Крістофера Рея.

О справді? Тоді він робить не дуже хорошу роботу, - додав Трамп.

На питання, чому він, здається, закладає основу для сумнівів у результатах виборів, президент відповів: "Я не хочу, щоб це сталося".

Я хочу, щоб це було чесно, і я... Я справді відчуваю, що ми переможемо, але я хочу, щоб це було чесно, - сказав президент.

Після кількох відповідей, пронизаних дезінформацією про вибори, Трамп висловив свої останні думки з цього приводу: "Мирна передача.. Я хочу цього, але в ідеалі, я не хочу переведення, бо хочу виграти".

Читайте також

Раніше Трамп не зобов'язувався забезпечити мирний перехід влади після дня виборів, надаючи додаткове паливо під загрозу, що він може не відмовитись від своєї посади, якщо втратить у листопаді.

"Ну, нам доведеться подивитися, що станеться", - сказав Трамп у вересні, коли його запитали, чи зобов'язується він здійснювати мирний перехід.

Раніше Трамп відмовлявся сказати, чи прийме він результати виборів, повторюючи його настрої з 2016 року. І він пожартував, - каже, - над тим, щоб залишитися на цій посаді далеко поза встановленими конституцією двома термінами. Але його відмова гарантувати перехід без насильства , ймовірно, насторожить його опонентів.

1