Ремонт Кільцевої дороги стартував у Києві - фото

Перший етап робіт виконують на ділянці від вул. Луценка до Одеської площі
Ремонт Кільцевої дороги стартував у Києві - фото
Ремонт Кільцевої дороги у Києві Фото: Київавтодор
12 Квітня 2021, 11:00
читать на русском

Київ розпочав ремонт ділянки Кільцевої дороги, яка ще донедавна була на балансі Київської області.

Про це повідомляє комунальна корпорація "Київавтодор" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Капітальний ремонт Кільцевої дороги (автошлях Т-1027) проходить на ділянці від вулиці Ватутіна до Одеської площі. Перший етап робіт виконують на ділянці від вул. Луценка до Одеської площі.

Загальна протяжність ділянки ремонту складає 2,93 км. Розпочався капітальний ремонт з основи – прокладання дощової каналізації. Це 4 775 метрів повністю нових інженерних мереж, адже на сьогодні дощова каналізація на ділянці від вул. Ватутіна до Одеської площі повністю відсутня, - кажуть у "Київавтодорі".

Читайте також

У рамках капітального ремонту буде влаштована нова основа дорожнього одягу та 3-х шарове асфальтобетонне покриття площею 145 185 кв. м.. Також будуть відремонтовані тротуари та побудована велодоріжка.

Крім того, капітальний ремонт включає ремонт 3-х світлофорних об’єктів, встановлення бар’єрної огорожі та 8-ми павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту.

Освітлюватимуть вулицю енергоощадні LED-ліхтарі, які встановлять на 260 нових опорах. Крім того, для комфорту місцевих жителів вздовж магістралі встановлять шумозахисні екрани довжиною 1283 м.п. та проведуть роботи з озеленення прилеглої території, - кажуть комунальники.


Нагадаємо, ця й інші ділянки Київського напівкільця знаходилися на балансі Київської області. Передали цю ділянку Кільцевої дороги місту лише торік. На значній частині Київського напівкільця вже проведено капітальні ремонти, зокрема відремонтовані проспект Академіка Палладіна, вулиця Заболотного, Кільцева дорога від проспекту Перемоги до вулиці Микільської.

1