Ресторан "Авалон" у Києві викрили на роботі під час локдауну (фото,відео)

Поки ресторанний бізнес зазнає збитків, деякі київські розважальні заклади працювали попри заборони
Ексклюзив
Ресторан "Авалон" у Києві викрили на роботі під час локдауну (фото,відео)
Ресторан “Авалон” працював у локдаун (Фото: Парламент.UA)
2 Травня 2021, 17:49
читать на русском

В останню ніч карантинних обмежень у Києві активісти патріотичної організації "Невідомий патріот" вирішили перевірити ресторанний комплекс "Авалон", котрий тиждень тому вже оштрафували за роботу під час локдауну.

Про це Парламент.UA повідомив глава "Невідомого патріота" Євген Строкань.

Ресторан "Авалон" працював у локдаун (Фото: Парламент.UA)

У ніч з п'ятниці на суботу 1 травня активісти "Невідомого патріоту" зробили рейд, аби перевірити, чи дотримуються правил карантину розважальні заклади столиці. Метою журналістів і активістів став ресторанний комплекс "Авалон", який тиждень тому вже оштрафували за роботу під час локдауну.

Частина активістів, замовивши столик заздалегідь, почали вести стрім з елітного ресторану в самий розпал веселощів. Реакція адміністрації розважального закладу не змусила себе довго чекати. У залі вимикали світло і музику, а співробітники служби безпеки спробували перешкодити зніманню. Одному з активістів охоронець розбив телефон, намагаючись вибити його з рук.

Починаючи стрім, спікер організації Сергій Антонов зробив акцент на тому, що поки підприємства малого і середнього бізнесу зазнають збитків у період карантину інші представники бізнесу, маючи зв'язки в провладних колах або через банальний хабар, просто ігнорують локдаун. Перед законом всі рівні, але хтось все ж "рівніший". Як стало відомо журналістам, власником ресторану є давній друг мера Києва Віталія Кличка (досьє Віталія Кличка) Руслан Наджіпов, син відомого ресторатора Рената Наджіпова.

Ресторан "Авалон" працював у локдаун (Фото: Парламент.UA)

Інша частина активістів обклеїла фасад ресторану стікерами, які пояснюють, що заклад порушує карантин.

Тим часом охорона біля входу заперечувала перебування людей в закладі. У цей момент до "Авалону" під'їхала автівка, з якої вийшли молодики спортивної статури. З погрозами і криками вони спробували зупинити активістів навіть після приїзду поліції.

Поліціянти прийняли заяви від активістів як щодо порушення локдауну, так і щодо дій охоронців.

Глава організації "Невідомий патріот" Євген Строкань, коментуючи події ночі, заявив, що організація і далі буде викривати несумлінних бізнесменів і перешкоджати їх діяльності в складний для країни період.

Нагадаємо, два тижні тому народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко влаштував вечірку в одному з готелів у Києві. Правоохоронці заявили, що проводять перевірку через порушення карантину.

Сам Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалося в окремому готельному номері, а не у ресторані готелі. Тому, вважає депутат, він не порушив карантинні вимоги.

1