Режим припинення вогню знову порушено: окупанти стріляли з гранатометів

Бойовики стріляли у напрямку Катеринівки
Важливо
Режим припинення вогню знову порушено: окупанти стріляли з гранатометів
Війна на Донбасі (фото: facebook.com/otupivnich)
28 Грудня 2021, 19:27
читать на русском

На Сході України російські бойовики знову порушили перемир'я, якого було досягнуто 22 грудня під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Фейсбуці.

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Луганській області бойовики стріляли неподалік Катеринівки з автоматичних та протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли, - кажуть у Штабі ООС.

Нагадаємо, 22 грудня Тристороння контактна група домовилася повернутися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Українська сторона привітала це рішення ТКГ. Проте бойовики продовжили порушувати режим тиші та 26 і 27 грудня важко поранили двох українських військовослужбовців.

Читайте також

1