Резніков не вважає за потрібне йти у відставку після низки корупційних скандалів у Міноборони

Максимум на що готовий Резніков - визнати свої кадрові помилки
Головне
Резніков не вважає за потрібне йти у відставку після низки корупційних скандалів у Міноборони
Олексій Резніков facebook.com/MinistryofDefence.UA
6 Березня 2023, 15:44
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю LIGA.net розповів, чому не йде з посади після низки скандалів у міністерстві та що він думає про справу Шаповалова.

"Я юрист і моя біблія – це Конституція, в якій записаний принцип невинуватості. Винною особу може визнати тільки суд, а не суд Лінча. За моєю інформацією, йому не інкримінують нічого пов’язаного з харчуванням. В нього інше звинувачення, нічого корупційного там немає. Ні яйця, ні моркви, ні капусти…", - сказав він.

За словами Резнікова, слідство має достовірно розібратися у справі щодо закупівлі неякісних бронежилетів та шоломів (на суму понад 1 млрд грн. – ред.), яку інкримінують його колишньому заступнику.

"Нехай розбираються. Але я точно знаю, що контракти, які є предметом дослідження, датовані березнем 2022 року. І я хочу запитати: а де всі були в березні 2022-го? Коли на складах нуль (бронежилетів - ред), а треба було привезти сотні тисяч. Тому я хочу дочекатись завершення слідства і почути вирок суду. Бо він може бути і виправдальним теж", - наголосив він.

Резніков також пояснив, що не буде подавати у відставку, якщо суд визнає В'ячеслава Шаповалова винним.

"А чому я маю подавати у відставку? У нас, за Конституцією, є поняття індивідуальної відповідальності за скоєння злочину. Якщо суд визнає його винуватим – я визнаю, що помилився кадрово", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на угоду Міноборони повідомило, що міністерство закуповує ходові харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж вони коштують в магазині. Йдеться про харчування у військових частинах, які знаходяться далеко від лінії зіткнення. Особливо в угоді виділялися яйця за ціною 17 грн за штуку. Це стало причиною низки гучних корупційних скандалів у Міноборони та відставки заступників міністра Резнікова.

1